Udari gromova večeras nad Beogradom!
Udari gromova večeras nad Beogradom, Foto: Starsport

spektakl

Udari gromova večeras nad Beogradom!

Može da počne loženje

Objavljeno: 10:51h

Loženje može da počne. Večeras (18.45 časova) Crvena zvezda otvara sezonu Ligi šampiona novog formata. Na Marakanu stiže Benfika. Biće to duel nekadašnjih prvaka Evrope. Kod lisabonskih "orlova" Di Marija. Kokdžu, Arturkoglu, Otamendi... Pod palicom Zvezdinog Supermena - Ivanić, Duarte, Krunić, Olajinka, Silas, Radonjić... Krcat stadion, grlate delije, zemljotres na tribinama. Sve miriše na epski meč...

Miriše, boga mi, i na goleadu. A, što je najvažnije, miriše i na uspeh Zvezde. Sve ide ka tome. Od povratka na klupu Vladana Milojevića, najtrofejnijeg trenera crveno - belih u ovom veku, preko nikad bogatijeg prelaznog roka i dovođenja igrača sa pedigreom poput Silasa, Krunića, Elšnika, Duartea, sve do vraćanja mogućeg iks faktora - Radonjića.

Uz to, Crvena zvezda već sedam godina ima ozbiljan kontinuitet u evropskim takmičenjima. Stalni je učenik Lige šampiona ili Lige Evrope. U poslednjih šest godina, u četiri navrata uspela je da overi ulazak u najkvalitetnije evroprsko klupsko takmičenje. Lestvica se podiže iznova, apetiti rastu, a naš utisak je da paralelno sa time i Zvezda postaje, kao klub, sve sigurnija. I, naravno, iskusnija.

FK Crvena zvezda
FK Crvena zvezdafoto: Starsport©

Ukratko - sazrela je da ne igra ulogu autsajdera. Novi format Lige šampiona, koji je krenuo upravo ove sedmice, donosi još veću radost navijačima, jer će crveno - beli u Ligi šampiona imati sigurnih osam utakmica. Ko zna, možda i više...

Zar bi moglo da bude lepše od toga da na prvom koraku padne jedna velika glava? Mišljenja smo da je Benfika kao poručena za premijeru na "Marakani". Ima dobar tim, to je tačno, ali nije bauk. Može da se igra sa Portugalcima. Još kad zatutnji sa tribina...

Sjajna je stvar što će Marakana da bude svedok sudara bivših evropskih prvaka. Zvezda je bila na krovu Evrope 1991, a Benfika dvaput, i to uzastopno - 1961. i 1962. godine. Nemaju lisabonski "orlovi" više igrača kao što je bio legendarni Euzebio, ili, pak, Agueš.

A, nema ni Zvezda zlatnu generaciju iz Barija. Ali, ima kult, ima poetsku dušu, jako srce i "eskroto" - što bi rekli Portugalci.

FK Benfika
FK Benfikafoto: EPA/MIGUEL A. LOPES

Vreme je za novi iskorak. Valjalo bi da crveno - beli budu kao pčelice i - sakupljaju bodove. Nadu za plasman u drugi krug im niko ne može oduzeti, bez obzira na snagu svih protivnika. Milan, Inter, Monako, Štutgart, PSV, Benfika, Jang bojs. Izuzev kluba iz Berna, svi ostali imaju kud i kamo vrednije ekipe. Tako kaže specijalizovani sajt Transfermerkt. Imaju materijala, igrače, skupe timove...

Ali, nemaju Marakanu. Nemaju čuveni tunel, što guta hrabrost protivničkih fudbalera i ispljune ih kao strah od koga klecaju kolena. Na kraju, nemaju "delije". I sav taj inat, što ga sadrži DNK Crvene zvezde.

Da su padali i veći klubovi od Benfike u Ljutice Bogdana, znaju i ptice na grani. Kucnuo je čas da se krene jako na rivala, da mu se stegne kragna od prvog minuta. Dobar je i remi, ali Zvezda ne sme nikada da se bavi računicama. Već da igra hrabro, sa mislima velikim i trijumfom pred očima. Sad je momenat za istinski heroizam.

Stadion 'Rajko Mitić'
Stadion "Rajko Mitić"foto: Espreso

Stoga, neka grmi, neka seva, nek Zvezda protiv Benfike pobedničku pesmu zapeva

Bonus video:

00:29

Marakana grmi pred meč Zvezda - Bode

(Espreso/Sportal.Blic.rs/Prenela: N.J)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.